Træningsrum: Kommunikation i praksis
IVK fordybelse – Livsberigende Kommunikation

Har du fokus på at gå dybere med din personlig udvikling og øge dine sociale færdigheder? Ønsker du træning i bringe fastlåste samtaler i flow, og at mestre kommunikation med værdighed? Ønsker du at skabe forandring, frisætte potentiale og finde ny energi. Så er kommunikation i praksis noget for dig.

Der indgår Livsberigende Kommunikation i de fleste af øvelserne under forløbet.

  • Empati: Lær at bruge empati og få redskaber til at håndtere konflikter på jobbet. Det samme kan naturligvis bruges hjemme i parforholdet og i familien.
  • Erfaringer: Brug tidligere erfaringer som redskab til at lære dig selv bedre at kende i konfliktsituationer. Se dine ”fejltrin” som positive erfaringer, du kan lære af.
  • Begrænsende overbevisninger: Lær at arbejde med dine indre konflikter, så tanker som ”jeg er ikke god nok” eller ”det klarer jeg aldrig” kan bruges som redskaber til self-empowerment frem for som begrænsninger.
  • Empati i høj-spændte konflikter, hvor du omsætter det lærte til daglig praksis?

At være opmærksom på behov, og at anvende empati i både indre og ydre dialoger er et stort skift i forståelsen af, hvordan tanker, følelser og behov spiller sammen. Vi vil bl.a. undersøge, hvordan vores erfaringer i livet indtil nu påvirker os i samspillet med andre. Vi vil lære den indre autopilot at kende, så vi får mulighed for at standse op og bruge bevidstheden, når en konflikt er ved at trappe op, eller vi er på vej til opgive vores egne behov.

Vi vil gennem hele forløbet arbejde med den indre dialog. Lære de indre stemmer at kende ved at finde frem til de værdier og uopfyldte behov, der ligger bag.