For at blive certificeret træner indenfor IVK, eller på engelsk NVC, skal man igennem en certificeringsproces hos Center for Nonviolent Communication, CNVC. Se mere om certificeringsprocessen på CNVC’s egen hjemmeside.

Du kan også besøge NVC Assessment der støtter vejen frem mod NVC-certificering i overensstemmelse med CNVC. CNVC har hovedsæde i New Mexico, USA, mens NVC Assessment opererer i Europa.

Certificeringsprocessen indeholder tre faser:

  • Registrering
  • Pre-assessment
  • Final assessment

Inden registrering skal man have mindst 10 dages forudgående IVK-træning med en CNVC certificeret træner, samt en anbefaling fra en certificeret træner. Derefter kan man blive registreret som trænerkandidat hos en af Center for Nonviolent Communication’s assessorer.

Materialet til certificeringsprocessen består af en række spørgsmål til centrale IVK-begreber, og er udformet til at understøtte kandidaten i at opbygge en dybere bevidsthed om IVK og styrke kandidatens undervisningsfærdigheder og forståelse af IVK begreberne. Materialerne er samtidig udformet til at hjælpe kandidaten med selv at afgøre, om han eller hun er parat til assessment.

Desuden er der instruktion til at føre IVK-dagbog og andre journaler, der er en del af den samlede portefølje. Feedback fra kolleger og deltagere på ens kurser indgår også heri.

Når man har haft mindst 50 dages IVK-træning med certificerede trænere, herunder en 9-dages International Intensive Training (IIT), og opfylder de øvrige kriterier for “Pre-assessment“, mødes man med sin assessor, og gennemgår hele porteføljen. Sammen med assessoren aftales det, om man er klar til “Assessment“, eller om der er områder, der behøver mere fordybelse.

“Assessment” foregår pt. som en tre-dages bedømmelse i en gruppe af kandidater og assessorer. I løbet af disse dage demonstrerer kandidaterne, at de kender og forstår de centrale IVK-begreber, formår at formidle dem, samt at de integrerer dem i deres eget liv.
Hvis kandidat og assessor er enige om at kandidaten har de ønskede færdigheder, bliver man indstillet til certificering.

Hvis du ønsker at samarbejde med CNVC og de mere end 500 certificerede trænere verden over, så er du meget velkommen til at kontakte os.
Hvis du ønsker at anvende og formidle de værdifulde værktøjer i IVK, så kan du her læse mere om hvordan Retningslinjer for de som ønsker at anvende IVK uden at være certificeret