I det følgende kan du læse om Ikkevoldelig Kommunikation i fængselsvæsenet. Uddraget stammer fra artiklen “Fredfyldt tale i fængselsvæsenet” fra tidsskriftet Nyt fra Kriminalforsorgen.

Resultater med IVK i danske fængsler

”Hvis en indsat flipper ud, fordi vedkommende eksempelvis har spildt havregryn, så ved jeg nu, at det slet ikke er det, det handler om. Så spørger jeg ind til den indsattes behov og forsøger at finde ud af, hvad det handler om, og han læsser af på mig. Det kan handle om kontakten til hans børn, og nogle gange tror jeg, at jeg forhindrer en magtanvendelse ved at bruge IVK,” siger Poul. En af de store udfordringer, der er, når man arbejder med IVK i fængselsvæsenet, er, at det kan være meget svært at finde en måde at opfylde de indsattes behov på. For loven taler sit eget tydelige sprog, så det kræver en del kreativitet at opfylde behov for eksempelvis frihed, selvbestemmelse eller respekt. De tre IVK-fængselsfunktionærer har ikke tal på, hvor mange magtanvendelser de har sparet ved hjælp af IVK, men de er alle overbeviste om, at IVK har haft en betydning på den konto. Blandt andet har Poul fået mere arbejde, fordi de indsatte meget gerne vil tale med ham. Læs hele artiklen.

I udlandet

I fængselsprojektet “Freedom Project” får indsatte for voldsforbrydelser i Storbritannien og USA undervisning i IVK af tidligere indsatte. Læs mere om projektet her.

Andre projekter retter sig mod folk, der kommer ud af fængslerne og skal i gang med et nyt liv.

Filmen fra San Quentin fængslet  viser den skønne virkning af arbejdet med IVK for de indsatte i fængslet.  Klik her for at se filmen.

 

Har du lyst til at vide mere? Du kan læse mere om Ikkevoldelig Kommunikation her.

Du kan finde alle kurser og foredrag i vores kursuskalender. Den finder du her.