Muditadevi får hjælp af IVK til at praktisere 'loving kindness'

KÆRLIG VENLIGHED: Norske Muditadevi Bente Kjønstad er på vej mod CNVC-certificering og deltager i et Train the Trainer-forløb på Himmelbjerggården. I et interview fra marts 2018, fortæller hun hvorfor hun finder IVK nyttigt: Jeg så en mulighed for at udleve kjærlig vennlighet (‘loving kindness’) som del af min buddhistiske praksis. Jeg er ordineret ind i Triratna buddhistordenen og er med til at drive Oslo buddhistsenter. Buddhismen har leveregler om at tale sandt, venligt, nyttigt og harmoniskabende. IVK hjælper mig med at praktisere dette, og skabe mere harmoni”.

Ikkevoldelig Kommunikation (IVK) er et relationsredskab, der er relevant i det kirkelige arbejde. IVK tilbyder redskaber til, at skabe meningsfulde relationer og kontakter, både til andre mennesker og sig selv. Formålet med IVK er, at skabe en helhjertet kontakt mellem mennesker.

Ligesom kristendommen, har IVK fokus på relationen mennesker imellem, og kan bruges som et redskab til næstekærlighed i praksis.

I kirken, kan IVK desuden bruges på følgende områder:

  • Undervisning af konfirmander
  • Sjælesorgsarbejdet
  • Prædiken
  • Menighedsrådsarbejdet
  • Organisationsarbejdet
  • Personaleområdet

LIVKOM tilbyder løbende grundkurser og fordybelseskurser i Ikkevoldelig Kommunikation og vejledningssamtaler baseret på IVK.

Hvis du vil vide mere om IVK og samarbejdsmuligheder, er du velkommen til at kontakte os på info@livkom.dk.

LIVKOM og IVK er ikke knyttet til en bestemt religion.

Artikler om IVK og kirkeligt arbejde

"Jeg giver jer et nyt hjerte og en ny ånd i jeres indre. Jeg fjerner stenhjertet og giver jer et hjerte af kød". Sådan lyder det fra Elskede Guddommelige Energi (Ezekiels bog, kap. 36 vers 26). Som jeg ser det, har vi hermed hele tiden valget mellem at give grokraft til vores sten-hjerte eller vores kød-hjerte, og det valg gør sig gældende i forhold til alt hvad vi foretager os. Den stærkeste grokraft-strategi jeg kender er Ikkevoldeli ...
Coaching for Transformation - en trekantsaffære
Læs mere
”Nuet midt imellem en nærende fortid og en nytilkommen fremtid”   Nogle få vindues-kig ind i konfirmandundervisningen i Kildevældskirken 2011/2012 Da sognepræst Gitte Nissen Raun ringede og spurgte, om jeg ville påtage mig dette års konfirmandundervisning, sagde jeg prompte ”ja tak”. Og frydede mig allerede ved tanken. Ringede straks til Kristiane med hvem jeg har undervist i IVK bl.a. i studentermenigheden på Københavns U ...
Relationsredskabet IVK i den kristne livsanskuelse
Læs mere
”Nuet midt imellem en nærende fortid og en nytilkommen fremtid”   Nogle få vindues-kig ind i konfirmandundervisningen i Kildevældskirken 2011/2012 Da sognepræst Gitte Nissen Raun ringede og spurgte, om jeg ville påtage mig dette års konfirmandundervisning, sagde jeg prompte ”ja tak”. Og frydede mig allerede ved tanken. Ringede straks til Kristiane med hvem jeg har undervist i IVK bl.a. i studentermenigheden på Københavns U ...
Relationsredskabet IVK i den kristne livsanskuelse
Læs mere
”Nuet midt imellem en nærende fortid og en nytilkommen fremtid”   Nogle få vindues-kig ind i konfirmandundervisningen i Kildevældskirken 2011/2012 Da sognepræst Gitte Nissen Raun ringede og spurgte, om jeg ville påtage mig dette års konfirmandundervisning, sagde jeg prompte ”ja tak”. Og frydede mig allerede ved tanken. Ringede straks til Kristiane med hvem jeg har undervist i IVK bl.a. i studentermenigheden på Københavns U ...
Relationsredskabet IVK i den kristne livsanskuelse
Læs mere