Jeg har netop afholdt weekendkurser for par i Warszawa i Polen. Jeg underviser sammen med min polske kæreste Zofia. Undervisning i Polen lærer mig en masse om, hvordan forskellige kulturer og værdier har indflydelse på arbejdet med at skabe større kontakt og glæde i parforholdet.

Partnership is not a problem to solve, but an adventure to live!

I vores gruppe er ca. ¾ af parrene gift på ”katolsk”, hvilket især betyder at skilsmisse sjældent er en mulighed!
I Danmark er det første valg for par i svære konflikter ofte, om de skal blive sammen eller ej. I Polen er det første valg: Hvordan kan vi forbedre vores parforhold, så vi får større glæde af at leve sammen?
Jeg har erfaret, at når skilsmisse ikke er en mulighed, så kommer den dybe smerte hurtigere frem, og parrene bliver meget motiverede for at lære at bevare kontakten, f.eks. med IVK.

Jeg var i foråret på en workshop for par i Irland med titlen ”An adventure in Intimacy” afholdt af Hedy og Yumy Schleiffer. Jeg blev inspireret af deres intense metode til at skabe kontakt mellem partnere. En metode de kalder ”Crossing the Bridge”.

Derfor har vi tilrettet nogle øvelser fra workshoppen, så de fungerer sammen med IVK, og har afprøvet dem på kurset i Polen. Tilbagemeldingerne var meget bekræftende: ”hvor er det lang tid siden at jeg for alvor har mærket denne nære kontakt!”, ”Jeg er overrasket over, hvor ked af det jeg blev, da jeg følte mig hørt og forstået” og ”Hvordan kan det være, at det er så simpelt, og alligevel så svært at give plads til nærhed og intimitet med min partner?”

Læs mere om Hedy og Yumi Schleiffer på www.hedyyumi.com

Har du lyst til at vide mere? Du kan læse mere om Ikkevoldelig Kommunikation her.

Du kan finde alle kurser og foredrag i vores kursuskalender. Den finder du her.