Interview af Brit Magnell, Oslo, Norge – deltager på Train the Trainer-forløb på Himmelbjerggården i 2017-18, bestyrelsesmedlem i IVK Norge, og assistent på IVK-Fordybelseskursus i Oslo til september.

‘Se på andre med mere kærlige øjne, og kast et kærligt blik på det der sker i dig’.

Hvad er din historie med IVK?

Jeg ville lære at kommunikere bedre og en veninde fortalte mig om IVK i i 2006-07. Jeg opdagede at IVK ikke kun kunne gøre mig bedre til at kommunikere med andre, men også med mig selv. Det var jeg ikke forberedt på, og jeg var vældigt fascineret!

Jeg har altid været optaget af mellemmenneskelige relationer og af, at der er en grund til at vi reagerer som vi gør. Endvidere hvordan vi lytter til hinanden, og hvad der skaber kontakt. Jeg er også fascineret af hvordan jeg kan bryde egne mønstre og af hvordan min egen kommunikation virker.

Jeg brænder for IVK og da jeg opdagede at der var en organisation, IVK Norge (startede ligesom LIVKOM i 2009), sprang jeg på. Jeg ville gerne bidrage i netværket, og arrangere kurser, så andre kan opleve det samme og få lignende erfaringer som mine.

Jeg oplevede at det nyttede når jeg mødte andre mennesker, at være nysgerrig på, hvad der rørte sig i dem. IVK giver en øget bevidsthed, og et redskab til måden at kommunikere, formidle og møde andre OG mig selv. Jeg har erfaret at holde det ejerskab som er mit og samtidig interessere sig for hvad hvad der rører sig hos andre, at opnå kontakt, i respekt for både mig selv og den anden, så den ligeværdigt flyder.

Hvad er særligt for et ‘Træning for IVK-trænere’-kursus?

Det er en guldgrube at træne IVK-formidling i trygge omgivelser, med vejledning fra Kirsten (Kristensen) og de andre. At give og modtage feedback er virkelig værdifuldt og gør at jeg lærer at udvikle mig.

Vi har i alt tre moduler og det er utroligt nyttigt at arbejde med opgaver hjemme imellem modulerne og se og opdage hvor skoen trykker, for så at kunne bringe det hjem til mig selv, så jeg kan ændre på det. Vi mødes mellem moduler til samtale og træning. Vi har et godt og støttende fællesskab med ligesindede og kan give hinanden nogle puf!

Det er også nyttigt at vi har fået uddelt en matrix som redskab så vi kan kortlægge hvor vi er ift. IVK, vor indre dialog og vore mønstre, og ift. formidling. Den er til god hjelp for mig under kurset, og videre henimod IVK-certificering.

Hvordan bruger du IVK i dit arbejdsliv og privatliv?

Jeg bruger IVK til at møde andre med kontakt og forståelse. Jeg modtager mange mails og der bruger jeg IVK ift. hvordan jeg ser og hører dem. Jeg undgår at hoppe ind i at dømme og kritisere.

Jeg er i bestyrelsen i et boligkompleks hvor der er de typiske konflikter. Jeg bruger IVK til at undersøge hvad der er vigtigt for begge parter, og til at kunne rumme det.

Jeg har desuden IVK med mig i hverdagen i forhold til mig selv og mit privatliv.

Hvorfor er du medlem af LIVKOM?

Jeg vil deltage i det internationale fællesskab og ser værdien i at have kontakt med LIVKOM og erfaringerne der. Vi har også konkret samarbejde mellem LIVKOM og IVK Norge om at arrangere og udbyde kurser, ligesom vi har fælles projekter i et levende fællesskab. Projektet ‘I øjenhøjde med den voldsudsatte’ er et eksempel hvor IVK Norge deltager med kursus.

 

Læs også interview med Muditadevi Bente Kjønstad, der sammen med Brit assisterer Kirsten Kristensen på IVK-Fordybelseskurset i Oslo til september.