Følgende er en beretning fra Trine, en deltager på Fordybelseskurset i Ikkevoldelig Kommunikation. Hun fortæller:

“Jeg synes det var et sindssyg godt kursus. Det overgik alle mine forventninger.

Jeg fik op til flere rigtig gode og vigtige aha-oplevelser i forhold til min egen personlige udvikling, både på kurset og efter jeg er kommet hjem.

Jeg synes det var et kursus fyldt med gode og brugbare redskaber, også til når man er kommet hjem, og vil arbejde videre. Nu brænder jeg mere end nogensinde, for at komme i gang med næste kursus. Med IVK har jeg ramt det, jeg længe har søgt, og manglet i forhold til min faglige udvikling/vej. Det her er vejen for mig.

Det eneste jeg godt kunne have brugt mere af, var bedre mulighed og tid til den frie snak om aftenen og noget bedre tid til noget motion i løbet af dagen, for både at lufte kroppen og sjælen.

Jeg brænder altså for at dele den her oplevelse med jer:

Det mest fantastiske har været at opleve, hvordan kurset har givet mig forståelse for, og redskaber til, hvordan jeg skal takle konflikterne med min ældste datter. Jeg blev udfordret allerede første morgen efter hjemkomsten, og jeg klarede det så flot. Hun ville afleveres af mig i skolen, hun plejer selv at cykle. Normalvis ville jeg sige: Det kan ikke lade sig gøre, og kom nu i gang med at få tøj på, og så plejer hun at blive ved med at plage, og blive sur, og jeg plejer at blive smadder sur og stresset. Men ved at møde hende hvor hun var, og lytte til hendes behov, forstod jeg, at det den dag handlede om, at hun var meget træt, og jeg havde jo været væk i 5 dage, så det ville være rart og hyggeligt, hvis jeg afleverede. Det kunne jeg forholde mig til, og sagde ja, og hun rejste sig, og gik straks i gang med at gøre sig klar.

Nogle timer senere skrev hun til mig, at hendes bedste veninde skulle skifte skole, og havde sidste dag den dag. Det var kommet meget pludseligt. Min datter har altid været meget lukket følelsesmæssigt, så jeg prøvede forsigtigt, at spørge om hun var lidt ked af det. Jeg fik endnu en gave, da hun svarede tilbage, at hun var meget ked af det. Samtidig med skrev hun også, at hun ikke orkede at skulle til fodbold, (en kamp jeg også har haft med hende flere gange på det seneste) fordi hun var træt, og fordi hun var meget ked af det. Jeg mødte hende med forståelse, og siden har kommunikationen, tilliden og åbenheden vokset mellem os:-)

Så sent som i går aftes fik jeg så endnu en ny og fantastisk positiv udvikling i forhold til min datter.
Hun blev sur over, at hun skal med til et arrangement på mit arbejde, så hun brokkede sig heftigt, og talte grimt. Jeg bad hende snakke ordentlig. Hun gik ind for sig selv, men kom ud lidt efter, og for FØRSTE GANG NOGENSINDE kom hun hen til mig, og sagde: undskyld det for lidt siden. Det skal lige siges, at vi ALDRIG nogensinde før har hørt hende sige undskyld, med mindre hun er blevet tvunget til det. Jeg følte det som den største imødekommenhed, jeg nogensinde har oplevet fra hende. Wow. Jeg er bare den gladeste og mest stolte mor, takket være jeres kurser:-)


De kærligste hilsner
Trine”