40 sekunders empati kan gøre forskellen mellem liv og død, siger Stephen Trzeciak. Se TED

Det internationale IVK træner-netværk (CNVC community) deler af og til ressourcer, når nogen er faldet over guld. Flere garvede trænere fremhæver følgende materialer til mennesker der arbejder inden for sundheds-sektoren, altså på hospitaler og klinikker, i hjemmeplejen, osv.:

  • En TED talk med den fængende titel: How 40 Seconds of Compassion Could Save a Life. Ved hjælp af compassionomics forklarer Stephen Trzeciak, at blot 40 sekunders omtanke og omsorg for en patient, kan gøre en enorm forskel.
  • Foredragsholderen Stephen Trzeciak har også skrevet en bog og har et omfattende website med samme titel: Compassionomics som deler nogle af de bedste IVK-cases fra sundheds-sektoren.
  • Lignende materiale findes under overskriften Empathetics hvor både cases og foredrag om systematisk IVK-arbejde i sundhedssektoren deles af læge Helen Riess. Helen Riess er Harvard-professor i Psykiatri, og hendes forskning om neuro-videnskab og følelser er bredt publiceret.

Hvis du ønsker at arbejde mere med IVK i dit arbejdsliv er du velkommen til at kontakte LIVKOM for flere ressourcer inden for din egen branche. Læs også mere om at arbejde med empati i organisationer